Hunden – människans bästa kompis!

Hundar har varit människans bästa vän i århundraden, och det finns en anledning till det. Hundar är de perfekta följeslagarna eftersom de är lojala, kärleksfulla och alltid redo att lyssna. De ger oss komfort och njutning i vår vardag, oavsett om vi är ute och går eller bara sitter hemma. Våra hundar hänger till och med när vi jobbar i trädgården, och är faktiskt väldigt skötsamma när vi nu håller på att fixa med markarbeten Stockholm.

Hundar kan också hjälpa till att minska stressnivåerna. Studier visar att människor som äger hundar upplever mindre ångest och depression än de som inte gör det. Detta beror troligen på att hundar erbjuder socialt stödnätverk – de ger utlopp för uppdämda känslor och spänning. De hjälper dig att hålla dig frisk fysiskt och mentalt. Dessutom har hundar visat sig förbättra blodcirkulationen genom att öka produktionen av HDL-kolesterol (det ”goda” kolesterolet) och minska produktionen av LDL-kolesterolet (det ”dåliga” kolesterolet). Inte undra på – husdjur och särskilt hundar gör att du måste röra på dig! De vill gärna aktiveras, och om inte annat kommer du göra mikroarbete när du städar efter dem som ett litet städbolag. Husdjur kan minska risken för ensamhet eller isolering. Människor som bor ensamma brukar inte må bra när deras husdjur lämnar dem – det känns som att en del av familjen har försvunnit! Att ha en hund kan ge en viss lättnad denna känsla genom att ge konstant interaktion under dina dagar och nätter. De får dig att känna dig behövd och uppskattad, oavsett om du myser och leker med dem eller att de får vara med när du bär runt på en limträskiva.

Vissa människor tycker att det är en bra idé att skaffa en hund när du börjar ditt barns första skolår eftersom det kommer att skapa kontakter mellan er två och hjälpa till att främja tidig utveckling. Andra människor tycker att hundar är för energiska och uppmärksamhetssökande för små barn, och de bör vänta tills deras barn är äldre eller har mer erfarenhet av att leva självständigt innan de lägger till ett husdjur i sina liv. Det bästa rådet beror i slutändan på vad som är viktigt för dig och din familj – välj något som är vettigt för dig personligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *