Saker du behöver i verkstaden men gärna glömmer bort

I de flesta verkstäder finns det gott om verktyg och utrustning. Det finns däremot ofta saker som du inte har och är lätta att glömma bort. Vi tittar här på några vanliga saker du har behov av i din verkstad. Tyvärr är detta saker som ofta glöms bort. Uppenbart kan ju vara lyftutrustning. Vare sig det är vanlig lyftutrustning eller lyftutrustning industri är det kanske det vanligaste.

Använder du dig av lyftutrustning är det även vanligt att du behöver lyftkätting. Lyftkätting är oftast tryggt och säkert att använda när du lyfter tyngre saker som hanteras med lyftutrustning i verkstaden.

För att använda kätting med lyftutrustning kommer du behöva lyftögla. Ett exempel är lyftögla. Den har du stor nytta av. Lyftögla m16 och lyftögla m6. Det finns olika användningsområden för dessa. Saknar du denna kan du köpa dem med eller utan gängad tapp för fler användningsområden.

Andra saker du behöver i din verkstad

Har du ovan nämnda saker på plats är det kanske tid att titta efter en lyftkrok. Använder du lyftutrustning är det bra att använda en säker lyftkrok. Eftersom du vill att arbetet ska vara tryggt och säkert är det bra att använda ordentliga saker till din lyftutrustning.

Vidare är det bra att du använder en toppögla för att koppla samman två lyftkrok. Se då till att du använder en för ändamålet avsedd toppögla som har rätt bärkraft i sig.

Behöver du skarva en kätting kan en schakel vara just det du behöver, samt gängverktyg. Därför är detta också en bra sak att ha i verkstaden och en sak som ofta glöms bort.

Dessutom är det en sak som folk ofta glömmer bort och som behöver finnas i alla verkstäder. Inte minst om du använder lyftutrustning. ”Givetvis” talar jag om blocknyckel. En gaffellänk använder du när du behöver ha överföring av statisk kraft. Givetvis är detta en sak som du behöver i sammanhang när du som minst anar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *