Serva bilen själv och spara pengar

Serva bilen själv och spara pengar

De flesta i samhället som äger en bil har någon gång lämnat in den på sin lokala bilverkstad när servicelampan börjat lysa. Priset på en service kan variera kraftigt beroende på vad verkstaden behöver göra med bilen, men en sak är säker, det kommer bli dyrt för plånboken.

Vissa delar av servicen kan man dock sköta själv och spara upp till 80% av vad det skulle kostat på en bilverkstad Norrköping. I denna artikel kommer vi gå igenom vissa punkter på bilen som man med enkelhet kan utföra hemma i garaget med väldigt enkla medel.

  • Byt vindrutetorkare själv – Åk till någon av de lokala bensinmackarna eller till din lokala butik med bildelar och köp dem själv. Vanligtvis så följer det med en instruktion hur man byter dem och följer man den så tar det max några minuter att byta ut dem.
  • Fyll på alla vätskor – Har man servat bilen och fått en specifikation från serviceverkstaden så har många fått en chock över hur mycket verkstäderna tar betalt för till exempel spolarvätska, glykol och Ad Blue. Fyll på dessa vätskor själv innan verkstaden får bilen så sparar man en bra slant på servicen.
  • Olja och filter – Vid en service byts alltid oljefilter och motoroljan på bilen ut. Med en enkel sökning på Google kan man som privatperson köpa service kit till de flesta bilar på marknaden. Det ända man behöver är ett oljetråg och en skiftnyckel för att tömma bilen på olja. Fyll sedan på den specificerade mängden olja och vänta 10min på att den ska sjunka till botten i motorn. Filtret är det lättaste att byta men man behöver investera i en oljefiltertång. Dessa är väldigt billiga så det är väl värt investeringen.

Har man en nyare bil så vill man självklart att service stämpeln ska finnas i serviceboken. Utför stegen ovan och lämna sedan in bilen till en bilverkstad i Norrköping så fixar dem med resten av servicen och stämplar din service bok.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *