Påverkar dina hushållsnära tjänster miljön negativt eller inte?


Hushållsnära tjänster har under senaste tiden & under högkonjunkturen blivit en allt vanligare syn, och det är inte längre bara dom rikaste som har råd att anlita en städfirma vasastan till exempel, utan nuförtiden ser man städfirmor som far omkring även hos låg & medelinkomsttagare.

Debatten kring hur fossildrivna bilar påverkar luften negativt har ingen missat, men på det stora hela, vad väger tyngst? den ökade anställningsgraden och stimulansen av ekonomin, eller koldioxidutsläppen?

Faktum är att du kan nog njuta av din hemstädning kungsholmen med gott samvete, just nu eldas det olja i ton för att täcka upp elförbrukningen, så det lilla du tillför genom att anlita städhjälp eller hantverkare för exempelvis golvslipning stockholm är försumbart i ”the grand scheme of things” Att slipa fiskbensparkett istället för att lägga nytt innebär troligtvis ändå en nettoeffekt som är positivt vad gäller utsläpp, so go fort it!

Sen finns det såklart tjänster du inte kan vara utan, men som ändå blir åsidosatta under tuffare tider. Att gå till tandläkare skarpnäck är en sån sak. Du vet att du borde, men du skjuter upp det gång på gång.

För att gå tillbaka till huvudpoängen i den här insändaren så är slutsumman av argumentet: Din hemstädning, golvläggning eller trapprenovering är inget du ska sluta med. Unna dig själv ett trivsamt hem, samtidigt som du får tid att slappna av och göra annat på din lediga tid. Du stimulerar ekonomin, ser till att folk har arbete & får någonting tillbaka själv. Dessutom så är en investerad krona i en allt stigande inflation troligtvis en bättre affär en en krona som står på ett sparkonto med nollränta, så passa på, live a little.!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *