Renovera hemma själv? Inga problem – här kommer lite tips


Renovera hemma själv? Inga problem – här kommer lite tips

Det kan verka lätt att göra en mindre renovering själv, men det ändrar inte det faktum att badrumsrenovering Stockholm är en skrämmande tanke för många människor. Alla dessa skyldigheter med byggstandarder, elinstallation Solna och kostnader kan få dig att inte ens tänka i banorna att lyfta hammaren och börja med ditt projekt. Många tankar flyger förbi i planeringen och osäkerheten om du överhuvudtaget kommer klara det ligger som en blöt filt över dig.

Men lugn – I den här guiden går vi igenom allt man kan behöva veta när renoveringen av sin lägenhet ska börja- samtidigt som man undviker dyra hantverkare och de stora fakturorna för enkla uppdrag som att byta köksluckor! Visste du att det enda du behöver vid byte av köksluckor är en skruvmejsel – Ja du läste rätt! Har du anlitat en dyr hantverkare för denna uppgift innan så vet du hur mycket de saltade fakturorna kan ligga på även efter ROT avdraget. Beställ måttbeställda köksluckor så säkerställer du att de passar till dina stommar.

Många människor renoverar sina lägenheter själva och sparar massor av pengar i processen. Oavsett om det ska renoveras i badrummet, köket eller sovrummet kommer det här delas med av några enkla och billiga DIY-tips som vem som helst kan använda och som sparar mycket pengar. Pengar som istället kan spenderas på vardagslyx som en städfirma stockholm kan ge. Anliar man en städfirma för hemstädning stockholm har man det ofta gott ställt.

Innan jag börjar lista tips kring renovering, så kommer här det första alla måste tänka oavsett om det ska göras en omfattande renovering av hela huset från grund till knock till mindre uppdrag som att byta handtag på nya köksluckor. Har du tiden? Vi utgår från att du jobbar fulltid på ett krävande jobb och kommer hem varje dag trött och sliten efter ett hårt arbetspass.

Fråga dig själv, finns orken fortsätta ett antal timmar på kvällen.

Om inte, finns tid på helgen? Många människor som drar igång renoveringsprojekt hemma slutför dem inte på grund av tidsbristen. Något du ska hålla dig borta ifrån är dock el, anlita en elektriker.

Mitt tips här är att ta in en offert från ett byggföretag och se hur många timmar de räknar med att det kommer ta för dem att utföra jobbet. Med den informationen kan sedan användas för att beräkna hur mycket tid som behövs från din fritid för att hinna färdigt renoveringen. På de flesta offerter från byggbranschen kommer det dessutom vara en specifikation som listar vilka material och hur mycket material som kommer gå åt i projektet. Perfekt, eller hur? Nu går det enkelt beställa samma material till ett billigare pris hos din lokala bygghandel utan att behöva tänka själv. Men något som alla måste ha med i tanken är om du är lika snabb som byggfirman du kontaktat för offerten. De är ju trots allt vana vid att renovera Stockholm. Var ärlig mot dig själv och dubbla tiden på offerten när du planerar att utföra jobbet själv.

Men slutpratat om det! Nu kör vi igång med guiden;

Vi börjar med svåraste delen av huset direkt, så kommer allt annat kännas lättare efter. Antagligen förstår du redan nu att det är badrummet vi börjar med.

Renovera badrum

Att renovera badrummet kan bli dyrt med alla nya badrumsmöbler och det kan ta lång tid att få allt att passa ihop om du inte planerar. Badrumsrenovering innebär oftast extra stress, främst på grund av att det saknas utrymme när man renoverar ett badrum, om man inte har ett stort badrum förstås…

Vi återkommer till detta längre ner i artikeln.

Att renovera badrum Stockholm är en seriös uppgift som kräver ordentlig planering, genomförande och helhetstänkande. Ta inga genvägar! Blir det inte bra kan det påverka värdet av din villa eller lägenhet. Speciellt i Stockholm.

Om du har en liten budget och vill ge ditt badrum ett lyft utan att gå till banken och belåna dig upp över öronen är här de bästa tipsen jag kan ge för att spara pengar men fortfarande få ett utmärkt resultat;

Rivning – Att utföra rivning av badrummet själv är mycket enklare än att bygga upp det igen. Men det finns ett antal saker att tänka på så inte den enkla uppgiften blir till en total katastrof.

  • Börja alltid med att stänga av vattnet till toaletten, duschen och handfatet. Nu kan du enkelt ta fram en skiftnyckel och avlägsna kopplingarna för vattnet. Missas detta steg kommer du garanterat få ta dig en titt på hemstädning pris för våt sugning av ditt hem. När detta är klart gå vidare till nästa steg.
  • Nu när vattnet är bortkopplat så kan du börja montera ner badrumsmöblerna. Ska de återanvändas så se till att vara försiktig så de är hela efter. Ta sedan en vass kniv och skär bort toaletten som oftast sitter med silikon. Nästa steg är att sätta för avloppen, använd en plastpåse och tejpa fast den över avloppshålet. Hoppas detta steg över kommer hemmet snabbt fyllas med hemsk avloppsdoft.
  • Det roliga kan börja nu när det finns plats! Fram med kofoten och slå sönder all kakel och klinkers. Tänk på att det kan damma väldigt mycket, sätt därför för alla dörrar som leder ut till ditt hem. Glöms detta kommer stora delar av ditt hem vara täckt i byggdamm. För att komma åt att byta rören i golvet kommer det behövas en bilningsmaskin. De går att hyra om du inte vill lägga en större investering på att köpa en. Finns det el draget i badrummet och ska byta belysning så tänk på att ringa elektiker Stockholm så slipper du få dig en överraskning i form av elstöt när du svingar kofoten i väggarna. Installera även en ease laddbox så du smidigt kan ladda din elbil.
  • Nu är det halvvägs klart! Nu är det bara sätta dit ett tätskikt och tillbaka med nytt kakel/klinkers och badrumsmöbler.

Går du i tankarna att byta ut ditt gamla slitna kök?

Med relativt enkla och billiga metoder kan du få ett nytt kök utan att behöva byta allt till nya grejer. Här kommer tips på en simpel lösning som kommer få ditt kök att se helt nytt ut.

  • Bänkskivorna i köket brukar oftast va de som ser tråkigast ut efter några år. Speciellt om de är gjorda av trä. Nu är inte en bänkskiva i trä ett sämre alternativ än något annat material om man sköter om dem regelbundet. För att få en gammal bänkskiva i trä att se ut som en ny så ta fram slipmaskinen och slipa ner skivan tills alla fula märken är borta. Olja sedan in skivan och nu ser den ut som ny!
  • Byt köksluckor och inte hela kökets stomme. Oftast är kökets stomme väldigt bra men du kanske tröttnat på designen av dina gamla köksluckor. Det betyder oftast inte att man behöver riva hela köket. Flera seriösa företag säljer köksluckor i samma storlek som många redan har. Men detta knep kan köket se ut som du bytt ut allt – och det bästa är att det är bara den som renoverat som vet att det är snålrenoverat.

Tipsen här är väl beprövade och de flesta som testar dem blir väldigt förvånad över hur billig en så omfattande renovering kunde bli. Jämför kostnaderna med offerterna som du tog in från första början och konstatera att en halv förmögenhet finns kvar på ditt bankkonto. Nu när kontot är fullt så slösa inte tid på städningen, istället ring städfirma Stockholm och njut av att få ditt hem skinande rent från byggdamm.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *