Trött på dyra elräkningar?


Trött på dyra elräkningar?

Om du använder solceller behöver du inte oroa dig för stigande elpriser i samma utsträckning eftersom du ej behöver köpa in samma mängd el.

Du kommer att spara pengar och samtidigt bidra till att skydda miljön från till exempel kärnavfall från kärnkraftverk. Med rätt elinstallation kan du producera din egen el och sälja tillbaka den in på elnätet. Har något gått sönder ringer man generellt efter en jourelektriker, men det är bra att känna till att all form av eljobb går på rot-avdraget. Om man tex har en easee laddbox installerad hemma för att ladda bilen påverkas man direkt av stigande elpriser.

I vissa fall om du äger en större bit mark kan du till och med få solceller gratis på tomten mot att du delar vinsten från elen som säljs tillbaka in på elnätet med företaget som levererade solcellerna.

Solpaneler installeras vanligtvis på tak, men de kan också placeras på marken eller på väggar i söderläge. Markpanelerna är vanligtvis monterade på ställningar eller skenor och står fritt från marken eller är fästa i ett fundament av betong. Bästa sättet är alltid att sätta solceller på taket.

Så snart du börjar producera din egen el kommer du att märka skillnaden. Kostnadsbesparingarna är omedelbart uppenbara.

Du kan också sälja överskottsel tillbaka till nätet och få pengar från ditt elbolag. Produktion av el från solpaneler är en bra investering för alla som vill spara pengar på sina elräkningar. För en korrekt installation behöver du en elektriker med el behörighet. För att vara på den säkra sidan så rekommenderas att be elektrikern om att visa sin behörighet eller om du är osäker anlita en välkänd firma som elektriker stockholm.

Elen behöver du inte sälja tillbaka till elnätet om du inte vill, utan istället kan elen lagras i batterier. Batterierna finns i olika storlekar och betalar sig väldigt snabbt. Speciellt om du nyttjar batterierna under de dyraste månaderna på året kan du spara 10 000 tals kronor om du har en större fastighet enbart genom att ladda upp batterierna på sommaren och sätta dem aktiva under de kallaste dagarna på vintern.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *